Partnereink:

Búvártúrák:

Az oldalainkon megtalálható búvár-túrák, nem hivatalosan szervezett utazások, hanem végzett búváraink, közös baráti kirándulásai.
A búvártúráinkat hivatalos utazási irodákkal együtt szervezzük. Ezekre a túrákra minden érdeklődött szeretettel várunk. Az utakhoz való csatlakozás feltétele: nemzetközi búvárvégzettség, búvár és utas biztosítás kötése.

Nálunk fontos az utazás biztonsága, szervezett túráinkon mindenki rendelkezik biztosítással.

Rendszeresen ajánlunk hazai, adriai, vörös-tengeri, indiai-óceáni búvártúrákat, uszodai gyakorlatokat, ezekhez minden végzett búvár csatlakozhat. A biztonságos és gondtalan merülést, a magasan képzett búváraink és a merülő helyeken kialakított jó kapcsolatok garantálják.

A búvártúráink időpontjai és az árak tájékoztató jelleguek. A megjelölt árak, az utazási íroda árainak, a deviza és repülőjegyek ingadozásának köszönhetően változhatnak.

Úti céljaink:

Horvátország
(PAG, Rovinj, RAB, Biograd, VIS)

Egyiptom
( Hurghada, Sharm El Sheik, Dahab, Búvár Szafarik)

Málta,
Ciprus,
Thaiföld,
BALI,
Mexico,
Maldiv-szigetek

Általános Információk:

Idojárás: http://hungarian.wunderground.com/
www.weatheronline.co.uk

Útvonaltervezo: www.routenplanung.de
www.agip.hu
www.utvonalterv.hu

Horvátország
Horvátországi merülésnél mindenkinek rendelkeznie kell nemzetközi búvárigazolvánnyal és Horvát merülési engedéllyel, ennek ára: 15EURO vagy 100 KUNA. Ne feledkezzünk meg a merülési naplónkról se.

Mit vigyünk magunkkal?

útlevél, búvár és utasbiztosítás
búvár igazolvány, merülési engedély, merülési napló
napszemüveg, naptej
esokabát, könnyu nyári sapka
zseblámpa
saját használatú gyógyszerek, tengeribetegség elleni szer
kedvenc CD-k
és természetesen fényképezogép, videokamera!

 

 

Blue Bay Diving Center

A jól felszerelt bázis saját parkolóval, apartmannal és tengerparti kikötővel, mólóval rendelkezik. A közvetlen tengerparti kapcsolat lehetové teszi, hogy a búvárok a felszereléseiket minimális cipekedéssel ( 10 m ) tudják a vízhez, a búvárhajóhoz juttatni. A felszerelést külön, jól védett részen, névre szóló rekeszben lehet tárolni. A bázis két búvárhajóval rendelkezik, egy 8 méter hosszú, 12 fos, alumínium testu, kifejezetten búvárkodás céljára épített hajóval, és egy 6 méter hosszú, gumi testu búvárhajóval. Az oxigén és a mentomellények természetesen mindkét hajón rendelkezésre állnak. A gyors levegotöltést egy L&W 450-es Silent kompresszor biztosítja. Természetesen a bázison Nitroxot is töltenek a megfelelo végzettséggel rendelkezo búvárok számára.

A merülohelyek nagy része a 25 km hosszú Lun félsziget északi sziklafalain található. A falak a víz alatt tovább folytatódnak, egyes helyeken egészen 90 m mélységig. Néhány hely a Rab sziget déli részénél, a többi merülohely a Pag sziget északi és keleti oldalán található.
A víz alatti növényzet rendkívül gazdag, szivacsok, lágykorallok, gorgóniák sokféle fajtája színesíti a csipkézett, hasadékokkal, üregekkel szabdalt víz alatti falakat, ezért lámpával rendelkezni nappali merüléseknél is érdemes. Minden merülésre jellemzo a nagy halrajok látvány, gyakran találkozhatunk polipokkal, sziklahalakkal, tengeri pókkal.

PAG szigeti ismertető

Pág szigete az Adriai tenger legnagyobb szigetei közé sorolható: 285 km2 területtel ötödik helyen áll, tagolt partja 270 km hosszú - öblökben, szorosokban, földnyelvekben és strandokban gazdag. A legnagyobb, Pág szorost, 27 kilométeres kavicsos strand övezi.
A gasztronómiai kínálatban elsorendu a birkatúró és a bárányhús, valamint a különbözo tengeri különlegességek.
Pág város a tengeri só városa. A só fontossága miatt a XV. században Pág elore elkészített tervek alapján épült. Látogatása különleges érzéseket vált ki az emberben. Págon még megtekintheto a tengeri só régi - kisebb agyagmedencékben, amelyekbe bevezették a tenger vizét (sópárló) - kiszárítási móddal történo eloállítása.
Pág városa a pági csipke városa is amelynek több évszázados hagyománya van, minden darab külön egyedi példány, a lassan készülo és sok erofeszítést igénylo kézimunka még ma is él.
Pág szigetén, történelmi és kulturális téren legismertebb, Pág városa nem a legidosebb település a szigeten.
A várostól délre, 1 km távolságban - a mostani város elodjeként - az Óváros maradványai találhatók ( kolostor és templom), Pág Óvárosa amelyet 1244. március 30-án IV. Béla szabad királyi jelzovel ajándékozott meg.

A bázis megközelítése

A bázis távolsága Budapesttol 580 km , melynek nagy részét autópályán tudjuk megtenni. Az utazás kb. 6-6 és fél órát vesz igénybe. A magyar határtól a távolsága 300 km , mely kb. 3 és fél órás utazás.
A komp Prizna-ból indul Pag szigetre, Zigljen-be. Május 25.-tol óránként mennek kompok, de amikor a legerosebb a szezon, 3-4 komp folyamatosan közlekedik, így esetenként még ennyit sem kell várni. Menetido 13 perc.

Útvonal terv:
Budapest-Letenye 227 km
Letenye-Zágráb 115 km
Zágráb-Karlovac 45 km
Karlovac-Senj 85 km
Senj-Prizna 48 km
Prizna-Stara Novalja 10 km

A szigetre hídon is fel lehet jönni, ebben az esetben nem kell lejönni az autópályáról Josipdol környékén, hanem tovább kell haladni Zadar felé kb. 85 km-t. A lehajtó után még a szigeten kb. 65 km-t kell megtenni
Stara Novalja-ig.

     
     
       
Copyright © 2006. Aquaqund Kft.
  Főoldal  :  Bemerülő  :  Sport Búvár  :  Technikai Búvár  :  Képgaléria  :  Kapcsolat